Primavara vine fie ca o asteptam fie ca nu. Vestea buna este ca nu sunt multi cei care nu o asteapta. Vestea si mai buna este ca mai e putin si vine. Cu alaiul ei de flori. Cu 1 Martie si cu 8 Martie. Cu aceleasi obiceiuri pe care le-am mostenit sau le-am inventat. Sau le-am imprumutat de la mai vesticii si mai inventivii nostri prieteni din tarile membre NATO.

Ceea ce urmeaza este o colectie de sfaturi si povete selectionate din intelepciunea multor prieteni ai mei (si a mea, evident) care au trecut (uneori razant) pe langa pericolul de a nu fi stiut din timp cum sta treaba. Se adreseaza mai ales colegilor de gender (adica barbatilor) si chiar as sfatui doamnele sa ne lase sa pastram intimitatea acestor sfaturi pentru noi, cei care am purtat botosei albastri cand eram foarte mici.

 

  1. Asigurati-va ca mirosul de cetina nu provine de la bradul pe care ati uitat  sa-l demontati dupa Craciun. Se pare ca e momentul sa renuntati la carcasa de brad si sa va recastigati spatiul investit pana acum in dezechilibrarea si asa firavului fond forestier romanesc. Daca il lasati pe casa scarilor veti fi pomeniti probabil de toti vecinii (si nu din dragoste). Mai bine il duceti in zona tomberoanelor. Fara sa apelati la forta gravitationala (chiar daca stati la un etaj rezonabil de incomod pentru deplasarea pe scari cu pom in carca).
  2. Readuceti alimentele lasate la rece pe balcon in zona frigiderului. Lada frigorifica va fi fericita (in felul ei) sa fie pusa din nou la treaba. La fel de fericit va fi si Enel-ul. Si va trebui sa inventati alte motive pentru care continuati sa mancati slana si jumari.
  3. Anul Nou Chinezesc nu este inca un motiv pentru un chef suplimentar cu baietii. Chiar daca chinezii il serbeaza, noi ne putem bucura doar de bucuria lor. Mai ales ca anul asta care vine la ei e anul Caprei de lemn. A, si nu merita sa faceti cadou o capra de lemn colegei de apartament. Poate interpreta gestul ca fiind unul tendentios.
  4. Verificati pusculitele pentru tot ce presupune investitia in arta naiva romaneasca (produsa evident in China). Barbatii au de furca puternic cu perioada. Femeile au doar in masura in care au copii in ciclul primar sau gimnazial (nu conteaza daca sunt fetite sau baieti). Vestea interesanta este ca ambele zile critice pica duminica. Colegele de servici nu au de ce sa spere. Desigur ca sefele, invatatoarele si doamnele profe primesc martisorul pe 2 si florile pe 9 sau pe 6 Martie. Daca va hazardati sa oferiti si altor colege care nu va sunt sefe directe, barfa e ca si montata.
  5. Sfat aditional: nu lasati achizitionarea martisoarelor si florilor cu care sa va impresionati partenerele de viata pentru ziua cu pricina. Apreciaza mai mult daca le cumparati in alt moment decat cel in care mergeti cu ele la cumparaturile saptamanale.
  6. Sfat aditional suplimentar: nu pastrati toate martisoarele laolalta. In general doamnele nu apreciaza faptul ca sefa voastra primeste un martisor mai pretios decat al ei. Mai ales daca stie ca dumneavoastra aveti sef, nu sefa.
  7. Identificati cauciucurile de vara. Nu le montati inca, dar asigurati-va ca nu au devenit intre timp suport de flori sau de muraturi.
  8. Evident ca nu veti scapa de curatenia de primavara asa ca e bine sa incepeti de acum cu miscari usoare sa reintrati in forma pentru batut covoare si manevrat aspiratoare. Scuza cu defectarea aspiratorului din dotare se poate solda cu achizitionarea unuia nou si nu e cazul, mai ales dupa efortul financiar de la inceputul anotimpului.
  9. Pregatiti-va stomacul pentru toti fluturii pe care sigur ii veti simti la un moment dat in stomac, conform statisticilor facute de evident cercetatorii britanici. Primavara pare sa aduca nu doar astenia specifica ci si instabilitati emotionale. Nu intrati in panica: pana in mai va trece.
  10. Bucurati-va de primavara. Este cel mai frumos anotimp al anului chiar daca incepe ceva mai dramatic pentru noi, baietii. Este momentul in care ne putem purta din nou ca niste adolescenti, ne putem fastaci si putem oferi flori fara sa le facem sa se intrebe ce-om mai fi pacatuit de suntem asa de galanti.

Si nu uitati sa le multumiti ca exista in viata voastra. Merita cu prisosinta pentru faptul ca ne suporta asa cum suntem…

 

 

 

Decalog de primavara (doar pentru baieti)

Post navigation