Ar fi trebuit sa intercalez de la inceput cuvinte care tin mai mult de sex si de anatomie decat de politica sau de civism. Din doua motive: ar fi mult mai citit si mi-as varsa o parte din naduf uite-asa, birjareste. Dar nu cred ca ar rezolva ceva daca as face una ca asta, nici macar la nivel de descarcare personala. Iata ce se vede din coltul meu de cetatean al tarii asteia:

  1. Avem un presedinte care nu mai reprezinta procentul de populatie pe care l-a castigat in alegeri. Dar deh, daca ne dam mari democrati trebuie sa strangem din masele si sa rabdam minunata manipulare a domniei sale impotriva domnului cu flacara violet (sunt curios cum ar fi evoluat scena politica in celalalt scenariu). Sau sa declansam ceva constitutional si democrat gen referendum, ca sa-i demonstram domnului de la Cotroceni ca locul lui nu mai e acolo.
  2. Avem un guvern oarecum provizoriu (ca la sfarsitul anului teoretic vom avea altul) condus de un domn interesant de convins ca scopul lui pe lume e sa-i demonstreze presedintelui ca nu e cel mai puternic om din tara (o fi? n-o fi? – constitutional nu e dar de facto pare sa aiba multe parghii si manete la indemana).
  3. Avem niste gasti de oameni in diferite pozitii care au interese. Pe unele gasti le vedem (se tin de brat in Parlamentul Romaniei si striga unii la altii precum precupetii in piata de flori) pe alte gasti nu le vedem dar le simtim undeva acolo, in spatele marionetelor de la televizor.
  4. Avem o mare masa de manevra. Derutata, dezamagita, dezabuzata, deprimata, deteriorata si de manevrat de unii si de altii in mitinguri simultane care nu duc la nimic. Nici bun nici rau. Ni-i mai arata la televizor cum il injura pe Basescu de prost negustor ce e cu flota aia sau de rau ce e ca le-a luat pensiile. Sau cum il huiduie pe domnul “Paste. Copy-Paste” pentru un titlu care, daca e sa ma intrebati pe mine, chiar nu-i foloseste la nimic concret. In timpul asta, copiii masei de manevra dau capacitati si bacalaureate cu subiecte interpretabile. Intre timp angajatii ministerelor se stabilizeaza sub noii ministri ca sa mearga mai departe cu suveica ministeriabila.

Aceasta e ipoteza. Se da o masa de manevra. Se leaga la ochi (de preferat cu mass-media, ca d-aia sunt platiti). Si pe urma este lovita peste tot de stiri fabricate si subiecte de cancan, in timp ce aia care dau striga unii la altii ca sa deruteze si mai tare. Si masa de manevra se duce cand spre Cotroceni cand spre Piata Victoriei, incercand sa identifice pe ala care da mai tare. De fapt e o joaca de-a lor. O jucam noi cand eram copii (acu nu mai e la moda ca nu se poate juca in retea pe virtual). Se numeste “de-a baba oarba”. Doar ca noi, cand eram copii, mai schimbat locurile intre noi. Acum, adulti fiind, se pare ca suntem condamnati sa fim legati la ochi, sa fim loviti de gogorite mediatice, sa ne derutam reciproc unii pe altii…. Cand o veni oare voievodul ala pe cal alb care sa ne scoata naframa aia blestemata de pe ochi????????????????

 

Politica de pub

Post navigation